top of page

VUB orkest start crowdfunding na diefstal instrumenten



Op 8 april werd een aanhangwagen vol muziekinstrumenten van het VUBorkest, met een totale waarde van 19.000 euro, gestolen. Dit is een harde klap voor het orkest, bestaande uit muzikanten van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), dat nu voor een uitdaging staat om het verlies te boven te komen. In een artikel in Bruzz reageert voorzitter Nelson Jansen: "We hopen dat we genoeg geld inzamelen om instrumenten te huren of te kopen voor onze concerten eind dit jaar."


VUB Orkest in actie

Het incident vond plaats toen enkele leden van het orkest op 8 april de aanhangwagen wilden terugbrengen naar de VUB. Op de Brusselse Ring, ter hoogte van Koningslo, kregen ze echter te maken met een lekke band en moesten ze de aanhangwagen achterlaten. "De volgende ochtend bleek de aanhangwagen verdwenen te zijn", aldus Nelson Jansen in het artikel van Bruzz.



De gestolen instrumenten vertegenwoordigen een aanzienlijke waarde van 19.000 euro en waren eerder aangeschaft met steun van de universiteit en sponsors. Volgens het artikel staat het orkest echter voor een uitdaging omdat de steun van deze bronnen jaar na jaar afneemt, waardoor het moeilijker wordt om alles opnieuw aan te schaffen.


Het VUBorkest organiseert jaarlijks een reeks concerten in het najaar waar de Oudstudentenbond tevens in ondersteunt, maar zonder de gestolen instrumenten zouden deze in gevaar kunnen komen. Het orkest heeft daarom een oproep gedaan via sociale media en heeft de diefstal gemeld op verschillende tweedehandssites om de kans op het terugvinden van de gestolen instrumenten te vergroten.


Daarnaast heeft het VUBorkest een crowdfundingcampagne gelanceerd. Ze hopen hiermee genoeg geld in te zamelen om op zijn minst instrumenten te kunnen huren, hoewel dit slechts een tijdelijke oplossing is. Een langetermijnoplossing blijft noodzakelijk, zo benadrukt Jansen. Ondertussen staat de teller van de crowdfunding op meer dan 4300 euro.


Individuen die meer informatie hebben over de diefstal of de gestolen instrumenten van het VUBorkest ergens zien, kunnen dit melden via de website www.vuborkest.vub.be of de Facebookpagina van het orkest.



23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page