top of page

Oudstudentenbond VUB Organiseert Kledijinzamelactie voor 'Vergeet de Kinderen Niet VZW'

Bijgewerkt op: 21 dec. 2023

In de maand december, met het ijskoude weer als herinnering aan de noodzaak van warmte, zet onze alumnivereniging, Oudstudentenbond van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), zich opnieuw in voor een liefdadigheidsactie. Tot 5 januari staat alles in het teken van solidariteit, en dit keer draait alles om het thema van De Warmste Week: "Opgroeien Zonder Zorgen". De focus ligt op het verzamelen van kleding en schoolbenodigdheden voor kinderen in nood, ten voordele van de VZW 'Vergeet de Kinderen Niet'.

Met de succesvolle speelgoedinzamelactie van vorig jaar heeft de Oudstudentenbond VUB bewezen dat ze niet alleen stilstaan bij de gezelligheid van de feestdagen, maar ook bij de behoeften van de minder fortuinlijke kinderen. Dit jaar zetten ze hun inspanningen voort door de focus te verleggen naar kledij en schoolbenodigdheden, omdat ze begrijpen dat elk kind het recht heeft om zorgeloos op te groeien, ongeacht de omstandigheden.


De kern van deze liefdadigheidsactie is het ondersteunen van 'Vergeet de Kinderen Niet', een VZW die zich inzet voor het welzijn van kwetsbare kinderen. In lijn met het thema van 'De Warmste Week' streven ze ernaar om een omgeving te creëren waarin kinderen zonder zorgen kunnen opgroeien. Of het nu gaat om warme kleding voor de winter, bescherming tegen de kou, of schoolgerief om educatie toegankelijk te maken, elke donatie draagt bij aan het verwezenlijken van dit doel.


Om deel te nemen aan deze actie en bij te dragen aan een zorgeloze toekomst voor kinderen in nood, zullen binnenkort verschillende inzamelpunten worden bekendgemaakt. Deze locaties zullen dienen als centrale punten waar elkeen hun eigen bijdragen kunnen afleveren. Laten we samen zorg dragen voor de toekomst van kinderen en hen de mogelijkheid bieden om zorgeloos op te groeien.


Inzamelpunten:

  • OSB-Huis (Triomflaan 40, 1160 Oudergem) na afspraak via info@osb.be of telefonisch +32 478 58 60 80

  • Het Geuzenhuis (Kantienberg 9, 9000 Gent, België) elke weekdag tussen 09u00 - 16u30

  • VOC Mechelen (Steenweg 32, Mechelen) – Iedere zaterdag van 10u00 tot 14u00 of op afspraak via 015 21 24 71 of contact@vcdeschakel.be

  • Huisvandemens Hasselt (A. Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt) - Elke werkdag van 9u tot 16u.

  • Bij Daphne (Broeck 7, 1547 Bever) - na afspraak via daphne@osb.be of +32 498 61 39 14

  • Oostende op Zondag 17 en maandag 18/12 - Hertstraat 13, Oostende (na afspraak via Eric +32 478 58 60 80)

Indien je niet bij onze inzamelpunten geraakt maar wel graag jouw kinderkledij wil binnenbrengen, stuur dan gerust een berichtje via onze socials of een mail naar info@osb.be, zo kunnen we samen zien wat er mogelijk is! :)
173 weergaven1 opmerking

1 Comment


Unknown member
Jan 01

actie is verlengd tot 06/01/2024

Like
bottom of page