top of page

Thu, Mar 28

|

Raadzaal, Halle

Ouders onder hoogspanning. Leer stress in je gezin begrijpen en aanpakken.

Kinderen zijn gezellig druk. Maar opvoeding en het gezinsleven zorgen ook voor stress. Prof. Marie-Anne Vanderhasselt is zelf mama en deelt 15 jaar onderzoek met andere ouders. Ze vertelt over heel herkenbare situaties en hoe ze aan te pakken.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Ouders onder hoogspanning. Leer stress in je gezin begrijpen en aanpakken.
Ouders onder hoogspanning. Leer stress in je gezin begrijpen en aanpakken.

Time & Location

Mar 28, 2024, 7:00 PM – 9:00 PM

Raadzaal, Halle, Oudstrijdersplein 18, 1500 Halle, België

About the event

In een gezin met jonge kinderen heerst vaak een gezellige drukte. Het is een aaneenschakeling van grote en kleine mijlpalen die we voor geen geld zouden willen missen.

En toch… het jonge gezinsleven is behalve een unieke ervaring ook een bron van stress. En daar hebben we allemaal wel eens mee te maken.

Want kinderen gedragen zich nu eenmaal onvoorspelbaar. En als ouder heb je vaak weinig controle over situaties. Elk op zich zijn die niet onoverkomelijk, maar opgeteld kunnen ze leiden tot een chronisch stressgevoel.

Tijdens de lezing legt professor en stressexpert Marie-Anne Vanderhasselt uit hoe stress sluipend ons gezinsleven binnendringt. Wat gebeurt er in ons brein wanneer het onder spanning staat? Waarom is het zo belangrijk om als ouder ook, of zelfs in de eerste plaats, voor jezelf te zorgen? Aan de hand van voorbeelden uit het dagelijkse leven zet ze de theorie om in herkenbare situaties. En zo reikt ze handvaten aan voor ouders onder hoogspanning.

Als onderzoeker én mama van drie jonge kinderen, weet Marie-Anne Vanderhasselt wat het is om vele bordjes tegelijk in de lucht te houden. De stress waarnaar ze zoveel onderzoek doet, voelt ze ook binnen haar gezin.

De inzichten van vijftien jaar onderzoek, deelt ze nu met andere ouders van jonge kinderen. Ervaar je als ouder (nog) geen problemen in je gezin? Ook dan ben je welkom en krijg je handige tools mee wat betreft opvoeding. Het gaat immers over het alledaagse leven, ons gedrag en onze emoties bij het ouderschap.

Share this event

bottom of page