top of page

Sat, Jun 08

|

Oudstudentenbond VUB

Op stap door het oorlogsverleden

De Peter Pauwels Campagne trekt naar Brussel voor de verkenning van het oorlogsverleden van de gemeenten langs de Middenring R21 in het oosten van het Brussels Gewest.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Op stap door het oorlogsverleden
Op stap door het oorlogsverleden

Time & Location

Jun 08, 2024, 10:30 AM – 5:30 PM

Oudstudentenbond VUB, Triomflaan 40, 1160 Oudergem, België

Guests

About the event

De Peter Pauwels Campagne verlaat haar thuisbasis in Leuven en trekt naar Brussel voor de verkenning van het oorlogsverleden van de gemeenten langs de Middenring R21 in het oosten van het Brussels Gewest. 

Deelnemers zijn welkom vanaf 10u30 in het OSB-huis (Triomflaan 40, 1160 Oudergem) voor een brunch en koffie en kleine presentatie, waaropvolgend de Danny Carleer je meeneemt doorheen de Brusselse oorlogsgeschiedenis. Wacht zeker niet te lang: aan deze uitstap kunnen slechts 20 mensen deelnemen!

Er zal ook driemaal de tram genomen worden om men te verplaatsen tussen locaties. Indien je zelf niet over een abonnement beschikt kunnen wij voor jou een dagpas voorzien (ticket apart aan te kopen bij de tickets). Je kan er ook voor opteren om deze dagpas zelf via de app van de MIVB aan te kopen of contacloos te betalen op de tram of metro met je bankkaart. Meer informatie vind je hierover op de website van de MIVB.

Let op: er worden twee brochures gemaakt (eentje voor de gemeenten Elsene en Etterbeek, de andere behandelt Sint-Lambrechts-Woluwe en Schaarbeek). Een van de brochures is in de prijs begrepen – de andere brochure zal ook beschikbaar zijn en kost € 10.

Planning:

- 10u.30 Het oorlogsverhaal van de gemeenten Elsene, Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Schaarbeek wordt verteld in het OSB-huis (Triomflaan 40, 1160 Oudergem).

- 12u. Broodjesmaaltijd

- 13u. Vertrek met tram 7 van de halte ‘VUB’ naar de halte ‘Terkameren-Ster’.

- 13u.30 Wandeling langs enkele oorlogsgedenktekens langs de Emile De Motlaan en de Louizalaan naar de hoofdingang van het Terkamerenbos.

- 14u.30 Vertrek met tram 7 van de halte ‘Legrand’ naar de halte ‘Diamant’

- 15u.30 Het verhaal van de Nationale Schietbaan en het Ereperk der Gefusilleerden wordt ter plaatse verteld (ingang Ereperk: Kolonel Bourgstraat nr. 102)

- 16u.30 Voorziene einde

Share this event

bottom of page